Startnummer

Ophalen startnummer
Heb je ingeschreven voor 7 juni? Dan ligt je startnummer vanaf 23 juni klaar in de winkel van Runnersworld en kan je het met je bevestigingsmail ophalen. Het ophalen van het startnummer is mogelijk tot 29 juni 17:00 uur.

Indien niet opgehaald ligt het nummer klaar voor je bij de voorinschrijving kramen bij de start in het Amsterdamse Bos vanaf 18:30, zie MZNC layout terrein voor een overzicht terrein.

Versturen startnummer
Heb je aangegeven dat het startnummer opgestuurd moet worden, dan ontvang je het zaterdag 24 juni in je bus.

De tijdsregistratie van alle afstanden vindt plaats via een chip van RaceTimer.

Deze chip is verwerkt in het startnummer en is de enige die je bij je mag dragen. Het startnummer en de chip moeten volgens de voorgeschreven manier worden bevestigd om een optimale tijdwaarneming te garanderen. Kijk hieronder voor het plaatje!

  • De RaceTimer chip is éénmalig te gebruiken.
  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst
  • Bedek het startnummer niet met een jack of met jouw handen tijdens het passeren van de finish
  • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de chip zit
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de chip niet

Het is van belang dat je op de door jou gekozen – en ingeschreven – afstand op de juiste tijd van start gaat en daarbij via de officiële startlijn de matten oversteekt. Bij het passeren van de startmatten gaat de (netto)tijd voor jou pas lopen. Bij de finish wordt middels de chip de exacte finishtijd geregistreerd. De aldus vastgestelde nettotijd van elke deelnemer komt naast de brutotijd (gemeten vanaf het moment van het startschot) in de uitslag op de website te staan. Hierbij is de brutotijd conform de regels bepalend voor de prijsuitreiking. Met andere woorden, diegene die als eerste in een categorie over de finish komt, is de winnaar van die categorie.